Rođendan RS ne može niko ukinuti

D. D.
Rođendan RS ne može niko ukinuti

Stanari - Svečana akademija "Republici Srpskoj za rođendan" održana je juče u Stanarima, a direktor Pedagoškog zavoda Predrag Damjanović naglasio je da se ovim događajem šalje poruka da je 9. januar Dan RS bez obzira na pritiske i odluke onih koji hoće da spriječe proslavu.

On je istakao da i prosvjetni i kulturni radnici imaju veoma važnu ulogu u afirmaciji nadležnosti Srpske. 

- Ovakve manifestacije poseban značaj dobijaju u teškim vremenima, kada su umislili da mimo volje srpskog naroda mogu dekretom ukinuti rođendan RS - poručio je Damjanović.

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević je kazao da je kod učenika važno njegovati osjećaj privrženosti Srpskoj, čija sudbina zavisi i od spremnosti njenih građana da je u svakom momentu štite i čuvaju.

Nagrade su juče uručene Viktoriji Kezija, učenici OŠ "Branko Radičević" iz Bratunca i Srđanu Kovačeviću, đaku srednje Medicinske škole iz Banjaluke za najbolje literarne radove, te Tanji Grubač, đaku OŠ "Petar Kočić" Imljani i Tamari Živković, đaku Gimnazije iz Prnjavora za najbolje likovne radove.

Svečanu akademiju, koju Pedagoški zavod tradicionalno organizuje, pripremili su đaci OŠ "Desanka Maksimović" Stanari, "Sveti Sava" Doboj i "Đura Jakšić" iz Podnovlja. Svečanosti su prisustvovale brojne ličnosti iz političkog i javnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana