“Ribničanka” dobija novu ulogu

Danijela Bajić
“Ribničanka” dobija novu ulogu

RIBNIK - Dotrajali objekat nekadašnje “Ribničanke”, preduzeća za proizvodnju konfekcije i promet robe, koji se nalazi u centru opštine Ribnik uskoro bi mogao biti prenamjenovan u kancelarijski prostor i modernu multifunkcionalnu dvoranu, u sklopu koje bi, između ostalog, radili bioskop i pozorište.

Ključ u bravu objekta akcionarskog društva Ribničanka stavljen je prije mnogo godina, a ovo ljeto zgrada je prešla u vlasništvo opštine, koja nije čekala da sa projektom za rekonstrukciju aplicira kod evropskih fondova. Načelnik Ribnika Nebojša Karać kaže da su imovinsko-pravni odnosi za zgradu bivše Ribničanke konačno riješeni, čime su stvoreni uslovi za rekonstrukciju i stavljanje u novu namjenu.

- Objekat je u veoma lošem stanju. Neophodno je zamijeniti stolariju i uraditi novi krov. Sa rekonstrukcijom krećemo čim dobijemo zeleno svjetlo evropskih fondova, a naš plan je da dio objekta bude namijenjen za kancelarije, u kojima bi bili lokalni predstavnici svi republičkih institucija, kako bi našim sugrađanima sve bilo na jednom mjestu - objasnio je Karać. Dodao je da je ideja da u drugom dijelu objekta naprave multifunkcionalnu dvoranu, odnosno Dom kulture u sklopu kojeg bi bio bioskop, pozorište, konferencijska sala i drugi sadržaji.

Da centar ove lokalne zajednice polako poprima novo ruho, pokazuje i činjenica da će do kraja godine biti urađena kompletna fasada i postavljena nova stolarija na zgradi opštine, kao i rasvjeta.

- U narednim mjesecima planiramo da sredimo još jedan dio, tako da bi do kraja godine kompletan centar ove opštine mogao dobiti novi izgled – ispričao je Karać. Ono što je jako značajno za sugrađane, posebno roditelje predškolskog uzrasta jeste to što se privodi kraju izgradnja prvog vrtića, u koji će biti smješteno 65 mališana.

- Vrtić gradimo sa vladama Srpske i Srbije, koja je nedavno za završetak radova donirala 80.000 maraka. Vrtić bi kroz mjesec dana trebao biti potpuno opremljen i otvoren - kazao je Karać i dodao da je još samo ostalo da se opremi i Vatrogasni dom, koji će moći da koriste i okolne opštine. 

Turizam

Nebojša Karać, koji je na mjesto načelnika opštine došao lani, nakon što je na referendumu opozvan prethodni načelnik, kaže da planiraju ozbiljno da radi i na razvoju turizma, jer imaju ogroman potencijal.

- Cilj nam je takođe da poljoprivrednu proizvodnju podignemo na viši nivo - rekao je Karać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana