Revakcinisani štićenici "Daun sindrom centra"

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Sedam štićenika "Daun sindrom centra" iz Banjaluke, Prijedora, Laktaša i Kotor Varoši i tri radnika revakcinisani su danas "fajzerom" protiv virusa korona u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

Načelnik Urgentnog centra UKC-a Slavica Zeljković istakla je da revakcinacija štićenika "Daun sindrom centra" ukazuje na značaj vakcinacije i prevencije, te se nadaju da će ih zaštiti i da će moći da nastave sa aktivnostima, kako su to radili i do sada.

Zeljković je ukazala na sve veći broj kovid pozitivnih pacijenata na dnevnom nivou upućenih u Urgentni centar i koji se hospitalizuju. "Danas imamo više od 260 hospitalizovanih pacijenata i više od 40 pacijenata na respiratoru, to je situacija koja nije zadovoljavajuća, uz sve to imamo veoma mali broj vakcinisanog stanovništva", rekla je Zeljkovićeva novinarima.

Ona je istakla da se građani, pored Doma zdravlja i Instuita za javno zdravstvo, protiv kovida mogu vakcinisati i u UKC, a ako imaju strah ili neke nedoumice mogu se javiti vakcinalnom punktu UKC-a telefonom ili lično doći od 9.00 do 12.00 časova i dobiće prave informacije.

Direktor "Daun sindrom centra" Zoran Jelić rekao je da je danas organizovano i "Prvo veliko inkluzivno vakcinisanje" i da su, pored štićenika Centra, vakcinisani i studenti defektologije Nezavisnog univerziteta u Banjaluci koji su došli da podrže svoje prijatelje sa kojima će raditi.

 Jelić je zahvalio generalnom direktoru UKC-a Vladi Đajiću koji je ambasador osoba sa Daunovim sindromom za koga je rekao da na sve načine pruža nesebičnu pomoć i zalaže se za poboljšanje kvaliteta života osoba sa Daunovim sindromom.

 Jelić je pozvao roditelje osoba sa Daun sindromom da slušaju struku zbog svoje djece i svih ostalih, te da se u što većem broju vakcinišu.

Student četvrte godine defektologije Vanja Markadić apelovao je da se svi zaštite da bi nastavili sa svojim aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana