Restoran Čarda iz Doboja pobjednik Gastro festa

Srna
Restoran Čarda iz Doboja pobjednik Gastro festa

Doboj - Restoran "Čarda" iz Doboja pobjednik je današnjeg takmičenja u pripremanju čorbe, organizovanog u okviru prvog uličnog "Gastro festa", na kojem je kulinarske vještine predstavilo 16 restorana sa područja dobojske regije.

Drugo mjesto pripalo je restoranu "Rođa" iz Teslića, a treće mjesto učenicima Ugostiteljsko-trgovinske škole iz Doboja.

Odluku o najbolje spremljenoj čorbi donio je tročlani žiri iz Beograda u sastavu Suzana Milošević i Jelena Ilić iz restorana "Zlatni bokal", te Darko Milisavljević iz restorana "Dva jelena".

Direktor dobojske Turističke organizacije Vladimir Marković zadovoljan je današnjom manifestacijom za koju je najavio da će preći u tradiciju i postati brend.

Marković je posebno zadovoljan što su među nagrađenima i učenici dobojske Ugostiteljsko-trgovinske srednje škole.

"Jako mi je drago što su pokazali da se u toj školi radi kvalitetno i da nastavnici učenike edukuju u pravom pravcu, jer ugostitelji se žale da je teško doći do kvalitetnog kadra", naveo je Marković.

U okviru prvog uličnog "Gastro festa", svoje proizvode izložili su lokalne vinarije i poznati brendovi, kao i proizvođači piva, meda, rakije i ostalih proizvoda.

"Gastro fest" održava se u Vidovdanskoj ulici, a nakon takmičarskog dijela nastupila je poznata muzička grupa "Garavi sokak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana