Respiratori iz Rusije stigli do Gradiške

Lj. A.
Respiratori iz Rusije stigli do Gradiške

BIJELjINA - Respiratori koji su kupljeni od sredstava prikupljenih tokom akcije “Respiratori za Srpsku” trenutno se nalaze na carinskom terminalu u Gradišci, gdje se prema riječima sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta iz Bijeljine Perice Gligića, trenutno završava administrativna procedura.

- Uspjeli smo da ih iz Rusije dovezemo do Gradiške gdje smo nažalost zaustavljeni dok se ne prikupe određeni papiri. Od petka se borimo sa birokratskim problemima iako smo mi po uredbi Savjeta ministara BiH ispoštovali svoj dio obaveza koji se odnose na to da prikupimo izjave od bolnica u Srpskoj da prihvataju ovu donaciju. Nadamo se da ćemo što skorije završiti svu potrebnu papirologiju kako bi se respiratori uručili zdravstvenim ustanovama - rekao je Gligić.

Prema njegovim riječima, akciju su pokrenuli privrednici koji su sredstva za nabavku neophodnih respiratora uplaćivali na račun bijeljinskog Crvenog krsta, a kupljeno je ukupno 50 respiratora iz Rusije.

Bijeljina će, prema riječima Gligića, dobiti šest respiratora, dok će ostale bolnice u RS dobiti između šest i devet respiratora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana