Rekviziti sportskih asova stigli u Drvar

Jelena Stanić
Rekviziti sportskih asova stigli u Drvar

DRVAR - Postavka sportskih rekvizita, među kojima su kompletna oprema najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića, kao i potpisani dresovi fudbalskih zvijezda poput Dijega Armanda Maradone, stigla je u Drvar, a svi koji žele moći će da je pogledaju tokom vikenda u Radničkom domu.

U okviru “Muzeja sporta” posjetioci će moći da uživaju u više od 300 rekvizita iz bogate kolekcije Borisa Vrhovca, koji je za “Glas Srpske” istakao da je odluku da u Drvaru bude organizovana ova postavka donio na inicijativu Aleksandra Kunića.

Ova trodnevna izložba, za koju je ulaz besplatan, ima i humanitarni karakter, a kutije za dobrovoljne priloge postavljene su u Radničkom domu.

Vrhovac je objasnio da će posjetioci u njih moći da stave novac koji je namijenjen za najmnogobrojniju porodicu u Drvaru.

- Ljudi daju koliko mogu, a donirani novac ćemo predati predstavnicima Srpske pravoslavne crkve u ovom gradu, te će oni odlučiti koja je to porodica kojoj je novac najpotrebniji. Moj jedini uslov je da bude najbrojnija porodica, ostalo ostavljam njima na volju - kazao je Vrhovac.

On je naglasio da se na ovoj sportskoj izložbi, između ostalog, mogu vidjeti potpisani dresovi fudbalskih zvijezda poput Brazilca Pelea i Argentinca Maradone, kao i drugih asova iz raznih sportova, od kojih neki vode porijeklo iz Krajine, kao što je dres Drvarčanina Petra Kunića, rukavice golmana Crvene zvezde Milana Borjana, kao i dres košarkaša Darka Miličića.

- Poslije Drvara, postavka će biti u Beogradu, Skoplju, Briselu i Kataru. Drvar je danas centar svijeta kada je riječ o sportu - istakao je Vrhovac u petak na otvaranju izložbe.

Ovom jedinstvenom događaju u zapadnokrajiškoj opštini prisustvovali su brojni Drvarčani, kao i načelnica opštine Dušica Runić, delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta, kao i direktor Civilne zaštite RS Milan Novitović, a najbrojniji su bili osnovci i srednjoškolci.

Runićeva je kazala da Drvarčani duguju zahvalnost Borisu Vrhovcu jer imaju priliku da vide vrijedne sportske eksponate.

- Izložba je zaista vrijedna i drago nam je da je stigla i u naš grad. Očekujemo da će još veća posjećenost biti u subotu - rekla je Runićeva.

Učenici

Boris Vrhovac je kazao da su u saradnji sa predstavnicima opštine Drvar dogovorili organizovane posjete učenika i iz okolnih opština u RS i FBiH.

- Zamislite samo sreću na dječijem licu kada vide predmete svojih sportskih idola, od dresova Lea Mesija, Kristijana Ronalda, do rukavice Majkla Tajsona - rekao je Vrhovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana