Rekordan broj učesnika sutrašnje “Kotlićijade” u Kotor Varošu

Srna
Foto: glaskotorvarosa.com

KOTOR VAROŠ - Za sutrašnju “Kotlićijadu” u Kotor Varošu prijavio se rekordan broj ekipa u takmičarskom dijelu, rekao je Srni načelnik opštine Zdenko Sakan.

Do sada se prijavilo 80 ekipa, a Sakan kaže da ih je najviše iz Kotor Varoša, ali su dolazak najavili i iz susjednih opština i gradova, Federacije BiH, Austrije, Slovenije i Srbije.

“Već je izvjesno da će ovo biti najmasovnija i najposjećenija žKotlićijadaž do sada”, rekao je Sakan.

On je dodao da se očekuje i značajan broj ekipa u revijalnom dijelu, a svi posjetioci će moći besplatno da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće.

Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijeđene su dovoljne količine ribe.

Opština Kotor Varoš obezbijedila je začine, drva i dovoljne količine točenog piva za sve koji budu učestvovali u takmičarskom i revijalnom dijelu ove manifestacije.

“Kotlićijada” će biti održana na Gradskom kupalištu “Bjeline” sa početkom u 8.00 časova.

Stručni žiri će ocjenjivati kotliće od 12.00 do 13.00 časova, a proglašenje najuspješnijih predviđeno je u 13.15 časova.

Za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri koji treba da odabere pobjednike u obje kategorije.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupiće članovi Folklornog ansambla “Kotor Varoš” i Kulturno-umjetničkog društva “Brio Rudar” iz Maslovara.

Ovogodišnja “Kotlićijada” biće održana uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana