Recitacijama na japanskom zahvalili na obnovi škole u Gradišci

M. V.
Recitacijama na japanskom zahvalili na obnovi škole u Gradišci

Gradiška - Recitujući stihove na japanskom jeziku učenici Osnovne škole "Kozarska djeca" u Kruškiku kod Gradiške oduševili su zamjenika ambasadora Japana u BiH Mijazakija Kazumasa, koji je juče posjetio ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu.

OŠ "Kozarska djeca" renovirana je zahvaljujući vladi Japana, koja je donirala 180.000 maraka, zbog čega su đaci u znak zahvalnosti kroz pjesmu i recitaciju pokazali osnovna znanja o Japanu.

Mijazaki je rekao da je zadovoljan renoviranjem škole, te pohvalio učenike koji su se potrudili da tačno nauče riječi na japanskom jeziku. Mijazaki je na srpskom jeziku pitao mališane jesu li dugo pripremali predstavu o Japanu, što je izmamilo osmijeh svima u publici.

Prema njegovim riječima, u proteklih 19 godina vlada Japana donirala je više od 40 miliona KM za projekte u sektoru osnovnog obrazovanja u BiH, a ovaj novac omogućio je izgradnju i opremanje 11 novih, kao i obnavljanje i opremanje više od 70 postojećih škola.

Direktor OŠ "Kozarska djeca" Zora Malešević navela je da je donacija iskorišćena za zamjenu spoljašnje stolarije, izgradnju nadstrešnice ispred ulaza škole, krečenje fasade, saniranje sanitarnih čvorova, renoviranje fiskulturne sale i nabavku namještaja za šest učionica.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović istakao je da je ova donacija omogućila znatno bolje uslove rada u OŠ "Kozarska djeca".

- Zahvalni smo na svemu što vlada Japana čini u Republici Srpskoj i BiH, čime je jedan od najvećih donatora u ovom trenutku na ovim prostorima, uprkos tome što je suočena sa velikim katastrofama, prirodnim kataklizmama - rekao je Latinović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana