Reagovanje Opštinskog odbora PDP-a Kotor Varoš: Poboljšani uslovi za vatrogasce

Glas Srpske

Povodom teksta pod naslovom "Sakan krčmi imovinu Vatrogasnog društva", koji je objavljen u "Glasu Srpske" od 6. jula 2017. godine, Opštinski odbor PDP-a Kotor Varoš želi da istakne da je građanima Kotor Varoša dobro poznato ko su podnosioci prijave protiv starješine Vatrogasnog društva Nedeljka Sakana.

Ovo nije prvi slučaj da isti ljudi pokušavaju upravljati Vatrogasnim društvom iz sjene, krijući se iza anonimnih prijava, jer su to radili i kada su u pitanju prethodna rukovodstva. Starješina Vatrogasnog društva Kotor Varoš je spreman odgovarati za zloupotrebu položaja ukoliko nadležni organi utvrde da je bilo nepravilnosti u radu. Policija i istražni organi će utvrditi da li se pomenuta prijava temelji na činjenicama i dokazima ili na praznim pričama koje se ispredaju po lokalnim kafanama. Ukoliko se dokaže suprotno, starješina će u skladu sa pravilnikom pokrenuti disciplinski postupak protiv radnika koji su inicijatori prijave i koji se već duži niz godina bave spletkarenjem, imajući u vidu da su svojim činom nanijeli veliku štetu ugledu pomenute ustanove i lokalne zajednice.

Jedina istina je da su od dolaska aktuelnog starješine na čelo Vatrogasnog društva preduzete brojne aktivnosti usmjerene na podizanju stepena zaštite od požara i stvaranje boljih uslova za rad vatrogasaca. Vatrogasna jedinica je opremljena novim odijelima za intervencije, čizmama, kacigama, zaštitnim rukavicama, nabavljena su i nova crijeva i pumpe, a u planu je i u saradnji sa opštinom nabavka manjeg interventnog vozila. Takođe, nabavljena je savremena oprema za spasavanje unesrećenih nakon saobraćajnih nesreća i sanirane i prostorije za rad jedinice.

Iz svega navedenog se može zaključiti da su uslovi za rad znatno poboljšani, a povećana su i primanja radnika.

Opštinski odbor PDP-a Kotor Varoš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana