Razgrabljeni kalendari sa Putinovim likom

M. V.
Razgrabljeni kalendari sa Putinovim likom

Gradiška - Ulični prodavci novogodišnjih i crkvenih kalendara u Gradišci zadovoljno trljaju ruke, a najveću zaradu donio im je ruski predsjednik Vladimir Putin jer kupci ne pitaju koliko košta kalendar sa njegovim likom.

Prethodnih godina najbolje su prodavani kalendari sa likom Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Draže Mihailovića i Tita, a ove godine građani žele da ih sa zida "gleda" Putin.

Prodavac Zoran Đorđić kaže da je na povećanje prodaje najviše uticalo to što u mnogim firmama ove godine stežu kaiš, pa kalendare poklanjaju samo najbližim saradnicima.

- Prava je jagma za kalendarima sa Putinovim likom, jer ga mnogi vide kao zaštitnika srpskog naroda i RS. Mnogi čak ni ne pitaju za cijenu, važno im je samo da ih Putin "posmatra" sa zida - priča Đorđić.

Zanimljivo je, kaže, da su veoma traženi i kalendari sa Titovim i Mladićevim likom.

- Kalendare sa Titovim likom kupuju starije generacije i to je postala tradicija, jer vjerovatno žele da ih podsjeća kako se živjelo za vrijeme njegove vladavine - smatra Đorđić.

Osim kalendara, koji koštaju četiri marke, ulični prodavci u Gradišci nude i ikone na drvetu i čestitke. Zarada nije velika, ali je bolja nego prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana