Razgovarano o izgradnji Spomen-područja Donja Gradina

Srna
Razgovarano o izgradnji Spomen-područja Donja Gradina

Kozarska Dubica - Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za Donju Gradinu Darko Banjac razgovarao je sa Njegovim preosveštenstvom vladikom pakračko-slavonskim Jovanom Ćulibrkom o izgradnji Spomen-područja Donja Gradina i položaju Srba na teritoriji Hrvatske.

Banjac je naglasio značaj Spomen-područja Donja Gradina za sva buduća pokoljenja, kako se zločin počinjen tokom Drugog svjetskog rata nikada ne bi ponovio.


"Svako mišljenje Vladike Jovana u vezi sa položajem Srba na teritoriji Hrvatske, kao i mišljenje o Donjoj Gradini, dragocjeno je zbog velikog znanja i iskustva koje vladika ima", naveo je Banjac.

On je tokom jučerašnjeg sastanka u Novoj Gradišci uputio vladiki pakračko-slavonskom Jovanu Ćulibrku poziv da tokom februara posjeti Donju Gradinu i opštinu Kozarska Dubica.

"Razgovarali smo o položaju građana pravoslavne vjeroispovijesti. Upoznat sam sa njihovim teškim položajem, pogotovo jer crkva koja je srušena u Novoj Gradišci prema Regulacionom planu ne može i ne smije da bude izgrađena na istom mjestu", kaže Banjac.

On je dodao da je tema sastanka bila i pakračka biblioteka, koja je nakon Hilandarske najveća biblioteka u okviru Srpske pravoslavne crkve i koja je u postupku obnove.

Banjac je izrazio zadovoljstvo što je sa vladikom Jovanom razgovarao o nekoliko tema, te što će njegova posjeta Kozarskoj Dubici biti realizovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana