Razboj Ljevčanski kod Srpca: Društveni dom oživljava selo

D. J.
Razboj Ljevčanski kod Srpca: Društveni dom oživljava selo

SRBAC - Izgradnja društvenog doma u Razboju Ljevčanskom kod Srpca ušla je u posljednju fazu, 100.000 maraka za završne radove obezbijedila je Vlada Republike Srpske.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Jordan Kuvalja rekao je da je u toku postavljanje unutrašnje stolarije, opremanje prostorija, izgradnja nadstrešnice, vanjsko uređenje, izolacija i fasada objekta, a u narednom periodu na redu je instalacija grijanja.

- Završetkom radova dobićemo oko 550 kvadratnih metara funkcionalnog prostora za kulturni i društveni rad, edukaciju poljoprivrednika i okupljanje mještana.

Imaćemo kancelarije za rad Savjeta mjesne zajednice i udruženja građana “Moj Razboj” i veliku salu za nastupe Ansambla narodnih igara “Lijevče” - rekao je Kuvalja.

On ističe da će ovaj objekat podariti njihovoj mjesnoj zajednici novi sjaj i služiti na ponos svim mještanima.

- Već smo imali priliku da organizujemo razne folklorne manifestacije, koje su bile čak i međunarodnog karaktera jer smo prošle godine ugostili kulturno-umjetničko društvo iz Meksika. Izgradnjom doma imaćemo uslove za još kvalitetnija dešavanja, a kroz zborove građana dogovaraćemo buduće projekte, što će doprinijeti još većem razvoju našeg sela - rekao je Kuvalja.

Pomoć u izgradnji doma pružila je i Vlada Srbije u iznosu od 75.000 evra te preduzeća i privrednici iz Razboja Ljevčanskog koji su donirali 140.000 KM.

- Finansijsku podršku nam je pružila i opština Srbac, koja je predvidjela ovaj projekat planom kapitalnih investicija i kandidovala ga kod Vlade RS za dobijanje donatorskih sredstava - rekao je Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana