Ratković u noći ubistva izlazio sa posla

Nebojša Tomašević
Ratković u noći ubistva izlazio sa posla

Banjaluka - Svjedoci tužilaštva medicinske sestre bolnice u Trebinju Slavica Kosović i Gordana Romović kazale su juče u banjalučkom Okružnom sudu da je optuženi Miljan Ratković u vrijeme ubistva kik-boksera Marka Đerića izlazio iz bolnice, gdje je radio.

One nisu mogle da se sjete u koliko časova je on tačno izlazio niti u koliko se vratio.

Osim Ratkovića, za ubistvo Đerića optuženi su Dako Pikula (29) i Radovan Andrić (19). Njih Specijalno tužilaštvo RS tereti za saučesništvo u ubistvu trebinjskog kik-boksera Marka Đerića, koji je usmrćen 24. maja prošle godine u sačekuši ispred svoje zgrade u trebinjskom naselju Police.

- U noći ubistva radili smo noćnu smjenu Ratković i ja. On je prvo oko 23 časa izašao napolje i vratio se za 15 minuta. Iza ponoći smo pacijentima dali terapiju i poslije smo sjedili u sestrinskoj sobi. U jednom trenutku je kazao da ga zove drug i da mora izaći, ne znam koliko je časova bilo. Vratio se nakon nekog vremena i bio je zadihan. Za vrijeme njegovog odsustva obišla sam pacijente dva do tri puta, a obilazim ih svako pola sata do sat - kazala je Slavica Kosović.

Svjedok Gordana Romović je ispričala da je u noći ubistva Đerića Ratković došao kod nje na urološko odjeljenje oko 1.15 časova iz zadržao se najduže do 1.45 časova.

- Kazao je da ide u laboratoriju. Poslije dva dana smo se slučajno sreli i pitao me hoću li, ako bude trebalo, posvjedočiti da je tu noć bio kod mene. Kazala sam mu da hoću reći istinu, kako je bilo - ispričala je Romovićeva.

Svjedok Radoslav Kljajić je kazao da je u noći ubistva Đerića vidio Ratkovića i Pikulu u blizini trebinjske bolnice kako razgovaraju. On se nije mogao sjetiti koliko je bilo časova kada ih je primijetio.

Prema optužnici, ubistvo Đerića počinjeno je iz bezobzirne osvete. Njega je ubio Ratković hicima iz automatske puške po nagovoru Pikule. Andrić je u optužnici označen kao osoba koja je poslije ubistva sakrila pušku, koja nije pronađena. Inače, sudski proces je prebačen u Banjaluku, jer je Pikula, koji je bio šef kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, sin sudije trebinjskog Okružnog suda Milosava Pikule.

Auto

Svjedok tužilaštva Milana Milojević kazala je da je u noći zločina vidjela automobil s dvoja vrata u blizini zgrade ubijenog Marka Đerića.

- Vraćala sam se kući iz noćnog kluba "Merlot" oko dva časa ujutro. Auto je bio na raskrsnici ulica Miloša Obilića i Banović Strahinje. To znam jer su mu blicnuli farovi kada sam naišla. Došla sam kući i zaspala. Probudila me baka koja je čula buku i policiju. Kada sam sišla ispred zgrade, čula sam da je ubijen Marko Đerić - kazala je Milojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana