Rasavac postao bolje mjesto za život

D. J.
Rasavac postao bolje mjesto za život

Srbac - Mještani Rasavca kod Srpca, kao i brojni gosti, okupili su se kako bi obilježili završetak asfaltiranja lokalnog puta u njihovom selu u dužini od 2,2 kilometra.

Vrijednost investicije bila je oko 247.000 KM, a sredstva su obezbijedili opština Srbac i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u sklopu projekta ruralnog razvoja “IFAD”.

Mještanin Stevo Novaković rekao je da im asfaltni put mnogo znači jer u selu ima oko 100 stanovnika, od kojih je veliki broj mladih.

- Sad kad je prošao asfalt imamo osjećaj kao da živimo u nekom drugom mjestu - rekao je Novaković.

Jedan od najstarijih mještana, 73-godišnji Vojislav Novaković, kaže da će asfalt posebno značiti đacima kojima je škola udaljena oko četiri kilometra.

- Nekad sam išao pješke u Srbac po blatu i prašini. Djeca se više neće morati tako patiti. Hvala svima koji su omogućili da Rasavac bude mnogo bolje mjesto za život - rekao je Novaković.

Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da je ovo samo jedna od nekoliko vrijednih investicija koje realizuju zajedno sa resornim ministarstvom u sklopu projekta “IFAD”.

- Pri kraju je izgradnja pumpne stanice i 9.500 metara vodovodne mreže u Župskom Razboju, na koju bi trebalo da se priključi oko 40 domaćinstava. Projekat je vrijedan 151.629 KM, od čega će ministarstvo obezbijediti 119.093 KM, a ostatak lokalna uprava - rekao je Dragosavljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana