Rasadnik obmanuo malinare i Japance

K. Ć.
Rasadnik obmanuo malinare i Japance

Bratunac - Opština Bratunac prinuđena je da otkaže podjelu sadnica maline koje je ove jeseni trebalo da, u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju JICA, obezbijedi za 250 poljoprivrednika, potvrdio je načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Radenko Radović.

On je naglasio da je oko 300.000 sadnica maline trebalo da isporuči rasadnik NEKO iz Bugojna koji nije ispoštovao ugovor sa JICA i obaveze koje je preuzeo nakon što je na tenderu izabran kao najpovoljniji dobavljač.

Radović je naglasio da su zbog toga proizvođači izloženi bespotrebnim troškovima za pripremu parcela, te poručio da se podjela sadnica odgađa do proljeća.

- Poljoprivredni proizvođači koji su se prijavili na javni poziv nemaju obavezu da ponovo konkurišu, jer će svi biti uvršćeni u podjelu sadnica, koje ćemo nabaviti do proljeća 2016. godine - rekao je Radović.

On je podsjetio da su iz rasadnika NEKO u oktobru tražili od bratunačke opštine i JICA da bude odgođena isporuka ugovorenog broja sadnica maline.

- Predstavnici opštine i JICA su 18. novembra obišli rasadnik u Bugojnu i na licu mjesta se uvjerili da izabrani dobavljač nema mogućnosti da isporuči ugovoreni broj sadnica - rekao je Radović.

Istakao je da su opština i JICA odlučile da o tome obavijeste izabrane korisnike projekta "Obnavljanje i podizanje novih zasada maline i kupine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana