Rajski Filipini ostvarili snove Dajani Šnjegota iz Razboja Ljevčanskog kod Srpca

 Dejan Jovičić
Rajski Filipini ostvarili snove Dajani Šnjegota iz Razboja Ljevčanskog kod Srpca

SRBAC - Rajske plaže i netaknuta priroda Filipina jesu istinski raj na zemlji, a ljubaznost lokalnih mještana koja se osjeća na svakom koraku upotpunila je očaravajuću sliku ovog arhipelaga s više od 7.000 ostrva.

Ovo su riječi Dajane Šnjegota iz Razboja Ljevčanskog, predstavnice BiH na nedavno održanom takmičenju “Miss Earth” gdje je u konkurenciji 86 djevojaka iz cijelog svijeta osvojila titulu mis fotogeničnosti.

Na Filipinima je provela mjesec dana, a za to vrijeme prisustvovala je manifestacijama, obišla muzeje, isprobala domaću kuhinju te se okušala u tradicionalnim plesovima.

- Djevojke su bile svrstane u grupe “vazduh”, “voda”, “vatra” i “eko grupa”. Ja sam bila dio grupe “voda” i baza nam je bila u hotelu u Manili odakle smo avionom putovale na ostrva i upoznavale se s lokalnim stanovništvom i običajima - kazala je Šnjegota, koja je u ovoj rajskoj zemlji ostvarila svoje snove.

Na ostrvima su bile smještene u malim kolibama nadomak plaže koje su bile posebna atrakcija, a prostor je dijelila sa mis Slovenije, Leom Prstec, koja je ušla u top 20 najljepših.

- S ovom divnom djevojkom ostala sam u prijateljskim odnosima, a odnos i sa ostalim učesnicama bio izuzetno dobar. Ni u jednom trenutku nije se osjetio takmičarski duh - kazala je Dajana.

Naglasila je da su ih mještani stalno obasipali poklonima i pažnjom. Prije finalne večeri, održana su takmičenja, poput defilea u haljinama i kupaćim kostimima, a mlada Srpčanka jedna je od rijetkih Evropljanki koja se okitila nekom od nagrada.

- Učestvovala sam i u talent šouu, pokazavši dio naše tradicije i kulturnog nasljeđa igrajući folklor. Zahvaljujući opštini Srbac i Udruženju žena obezbijedila sam poklon u vidu zmijanjskog veza s porukom “Pozdrav iz Srpca” koji će ići na aukciju - rekla je Šnjegota.

Završnica izbora održana je u kompleksu “Okada Manila” u čiju je izgradnju japanski milijarder uložio 2,4 milijarde dolara, a prema Dajaninim riječima sve je bilo na vrhunskom nivou.

- Posebno bih zahvalila kreatorki Mariji Knežević koja šije unikatne odjevne predmete i čije kreacije su izazvale veliku pažnju i učinile da se osjećam raskošno na sceni. Zahvalna sam i djevojkama sa “Instagram” profila la_bella_shopping koje su od početka pratile moj put - kazala je ova mlada Srpčanka, koja je nedavno upisala studij Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta u Banjaluci jer smatra da je obrazovanje ključ uspjeha.

I sela biraju misice

Takmičenja u ljepoti veoma su popularna na Filipinima i imaju višedecenijsku tradiciju, a vrlo često se oko malog ekrana za vrijeme ovog događaja okupljaju čitave porodice. Izbore za mis na Filipinima imaju čak i škole, sela i gradovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana