Radovi u Rogatici u punom jeku: Zgrada opštine oblači novo ruho

S. M.
Radovi u Rogatici u punom jeku: Zgrada opštine oblači novo ruho

ROGATICA - Zgrada opštine u Rogatici uskoro će dobiti novi izgled jer su u toku utopljavanje i obnova fasade, a ti radovi finansirani su iz lokalnog budžeta.

Riječ je o zgradi u kojoj su smještene sve službe opštinske uprave, koja je građena početkom 50-ih godina prošlog vijeka za potrebe rogatičkog sreza koji je pokrivao područje sadašnje opštine Rogatica i dijelove susjednog Sokoca, Han Pijeska, Pala i Višegrada. Od tada, osim povremenog krečenja, nije bilo većih radova. Malo je poznato  da gornji sprat zgrade “leži” na hrastovim gredama. U tome se nije oskudijevalo i štedjelo i otuda njihovo višedecenijsko trajanje, koje ovih dana dobija nove dimenzije.

Načelnik opštine Milorad Jagodić ističe da je, nakon prošlogodišnje zamjene vanjske i unutrašnje stolarije, na red došlo poboljšanje energetske efikasnosti zgrade, zamjena oluka i potkovice streha.

- Na osnovu sprovedene tenderske procedure radovi su povjereni firmi “Primus” iz Rogatice. Oni su se obavezali da će ih obaviti u roku od 90 dana uz investiciju od 162.000 maraka - rekao je Jagodić.

Radovi su u punom jeku i, kako u ime građevinara kaže Milad Obrenović, već je urađeno više od 30 odsto posla. U pogodbi je, dodao je, i oblaganje stubova na ulazu i dijelu predulaznog prostora fundermaks pločicama. Sa tim izmjenama i uz bojenje fasade, zgrada opštine dobiće sasvim novi izgled, ali i znatno uštedjeti energiju za grijanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana