Radno vrijeme nedjeljom u trgovinama u Čelincu do 14.30 časova

Srna
Foto: Ilustracija

ČELINAC- Radno vrijeme nedjeljom u trgovinskim objektima u opštini Čelinac od danas je ograničeno do 14.30 časova, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Slaviša Blaženović.

Blaženović je istakao da su stupanjem na snagu odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, ugostiteljsku i zanatsko-preduzetničku djelatnost na području opštine Čelinac stečeni uslovi za skraćenje radnog vremena nedjeljom.

– Predlaganju i usvajanju ove odluke u Skupštini opštine prethodio je razgovor sa poslodavcima, radnicima i kupcima, gdje su usaglašeni stavovi oko radnog vremena nedjeljom – naveo je on.

Blaženović je naveo da su kroz sveobuhvatnu raspravu usaglasili da se radno vrijeme nedjeljom skrati za jednu smjenu, što se pokazalo kao prihvatljivo za građane, radnike, ali i poslodavce.

On je naveo da radno vrijeme trgovinskih objekata radnom danom i subotom može trajati od 6.00 do 22.00 časa.

Blaženović je naglasio da je istom odlukom definisano radno vrijeme i u drugim djelatnostima, dok je kako kaže sama odluka prilagođena i usklađena sa zakonskim propisima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana