Radnici Turističke organizacije u Srebrenici krili optičke nišane

K. Ć.
Radnici Turističke organizacije u Srebrenici krili optičke nišane

Srebrenica - Skupština opštine Srebrenica na današnjoj će sjednici zatražiti odgovornost osobe iz srebreničke Turističke organizacije koja je u prostorijama organizacije u Kulturnom centru neovlašćeno držala optičke nišane za puške, kao i radnika koji je pokušao da to prikrije.

Portparol CJB Zvornik Miljan Bobar potvrdio je juče da je srebrenička policija u srijedu pronašla šest optičkih nišana za puške prilikom protivdiverzionog pregleda objekta Kulturnog centra. Pregled je obavljen prije početka prijema povodom 1. marta, kojeg Bošnjaci slave kao takozvani dan nezavisnosti BiH.

- Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio preduzimanje svih mjera u vezi sa utvrđivanjem porijekla i namjene pronađenih predmeta - rekao je Bobar i dodao da je u toku istraga.

Nišani su pronađeni kada je službenik Turističke organizacije pokušao da ih iznese iz kancelarije u kartonskoj kutiji. Policajcu je prvo rekao da nosi tonere za štampač, a nakon što su pronađeni nišani kazao je da ga je prije protivdiverzionog pregleda pozvao radnik S. J. i rekao mu da iznese kutiju i nakon pregleda vrati u kancelariju.

Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić ocijenio je nedopustivim da se u objektu jedne javne ustanove drže takvi predmeti. Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović istakao je da moraju biti spriječene sve aktivnosti koje bi mogle ugroziti bezbjednosnu situaciju u Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana