Radnici Fabrike šećera u Bijeljini razočarani, nova sjednica 15. septembra

M. Č.
Radnici Fabrike šećera u Bijeljini razočarani, nova sjednica 15. septembra

Bijeljina - Vanredna Skupština akcionara Fabrike šećera u Bijeljini juče nije održana zbog nedostatka kvoruma, a nova je zakazana za 15. septembar.

Član privremenog Nadzornog odbora "Šećerane" iz reda manjinskih akcionara Rade Rakić rekao je da na sjednicu nisu došli predstavnik državnog kapitala, odnosno Vlade RS kao većinskog vlasnika, kao ni predstavnik privatne firme "Agrokop" iz Banjaluke koja je vlasnik 26 odsto akcija.

Predstavnik državnog kapitala Miroslav Milovanović ranije je potvrdio "Glasu Srpske" da se neće pojaviti na sjednici jer je podnio ostavku na ovu funkciju.

Na ovoj sjednici je trebalo da bude razmatran plan revitalizacije "Šećerane", kojim je predviđeno da Vlada uloži novac u pokretanje proizvodnje.

- Sjednica nije održana, a nas niko u ime većinskog vlasnika nije obavijestio da je gospodin Milovanović podnio ostavku i za to smo saznali iz medija. Na ovaj način se fabrika pokušava odvesti u likvidaciju - rekao je Rakić.

Kazao je da radnici 55 mjeseci nisu dobili platu i da su ogorčeni ovakvim ponašanjem.

- Na ovoj skupštini je trebalo da se riješi pitanje Fabrike šećera. Skupština je odgođena za sedam dana i vidjećemo da li će biti nekih pomaka - rekao je Rakić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana