Radna grupa mijenja uređenje Istočnog Sarajeva

V. K.
Radna grupa mijenja uređenje Istočnog Sarajeva

Banjaluka - Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS uskoro će formirati radnu grupu čiji će ključni zadatak biti analiza Zakona o gradu Istočno Sarajevo s ciljem dolaska do boljeg rješenja.

- Ministarstvo je obavilo preliminarne razgovore sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva i načelnicima opština koje su u sastavu grada, u vezi sa Zakonom o gradu Istočno Sarajevo, a u narednom periodu biće formirana radna grupa u čiji rad će biti uključeni i poslanici sa područja ove regije da bi se dogovorili o modalitetima rada na ovu temu - rekli su u tom ministarstvu.

Stav Vlade RS je da postojeći zakon, koji definiše odnose u tom gradu koji se sastoji od šest posebnih opština, treba mijenjati, jer datira još iz 1996. godine.

Ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić izjavila je nedavno da će novim zakonom biti definisana mnoga pitanja koja opterećuju stanovnike šest gradskih opština. Rešićeva je naglasila da je došlo vrijeme da stvari budu uređene na kvalitetan način.

- Neke stvari moraju biti precizirane, počevši od raspodjele poreza jer je samo tako moguće imati ravnomjeran razvoj svih opština - naglasila je Rešićeva.

Grad Istočno Sarajevo čini šest opština. To su Istočno Novo Sarajevo, Pale, Trnovo, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočni Stari Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana