Radna akcija mještana Sjeverskog kod Rogatice: Zajedničkim snagama uredili selo

S. M.
Radna akcija mještana Sjeverskog kod Rogatice: Zajedničkim snagama uredili selo

ROGATICA - Mještani Sjeverskog kod Rogatice, ali i oni koji su tu nekada živjeli, primjer su kako zajedničkim snagama mogu biti rješavani aktuelni problemi sela, a to je pokazala i organizovana akcija na košenju trave i čišćenju seoskog groblja, učionica i ostalih prostorija zgrade bivše škole.

Na akciju su neki došli sa običnim kosama za košenje trave, koje ovog kišnog proljeća ima u izobilju, motornom kosilicom, trimerom pa čak i traktorom za odvoz svega što je ostalo iza posljednje zime.

Ovoga puta akciju Sjeverčana podržalo je i Javno komunalno preduzeće "Vrela Seljeni" iz Rogatice sa velikom radnom mašinom "skip", uz čiju pomoć je posebno očišćeno seosko groblje "Prsten".

Tehnički organizatori akcije izvršili su raspodjelu učesnika vodeći računa o dobu i radnim sposobnostima. Jedni su upućeni na košenje trave i uklanjanje divljeg rastinja, dok su žene čistile prozore i ostale prostorije u školi, a najveći dio učesnika uređivali su groblje.

Na sve strane radilo se neumorno više sati i prethodno utvrđeni plan u potpunosti je ispunjen. A onda je uslijedio zajednički ručak i druženje u prostorijama ovdašnje škole, koja je davno zatvorila vrata zbog malog broja učenika.

"Palo" je i jedno poveliko boričko jagnje ispečeno na ražnju uz naravno obaveznu čašicu domaće mučenice rakije, ali i grlena ovdašnja pjesma "Oj Sjeversko, ne bih te volio, da se nisam u tebi rodio".

Svi su obećali da će se ponovo odazvati ovakovom pozivu koji je i jedinstvena prilika da se okupi rodbina, komšije, prijatelji i poznanici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana