Radionica kreativnog kuvanja u srbačkom vrtiću “Naša radost: Mališani pripremali zdrave obroke

D. J.
Radionica kreativnog kuvanja u srbačkom vrtiću “Naša radost: Mališani pripremali zdrave obroke

SRBAC - Mališani srbačkog vrtića “Naša radost” juče su, u okviru radionice kreativnog kuvanja “Zdravi zalogaji”, zasukali rukave i pripremali obroke, a u druženju i sjeckanju namirnica učestvovalo je 40 djece iz dvije grupe.

Radionica, koju su organizovali predstavnici Poljoprivrednog klastera Gradiška-Laktaši-Srbac (GLS), ima za cilj da kroz igru i kreativan pristup djeca uče o voću, povrću, zdravim jelima i značaju zdrave hrane.

Rukovodilac radionice Bojana Petrović kazala je da je riječ o pilot projektu u predškolskim i školskim ustanovama kojim se djeca uključuju u pravljenje zdravih obroka.

- Koristeći zdrave namirnice promovišemo male neafirmisane proizvođače sa ovih prostora koji nemaju priliku da se reklamiraju i dođu do kupaca. Kada djeca već od ranog uzrasta usvoje zdrave navike, ostaju im za cijeli život - rekla je Petrovićeva.

Menadžer Poljoprivrednog klastera GLS Bojan Ćikić rekao je da je projekat “Zdravi zalogaji” dio cjelokupne vizije klastera kojim se žele spojiti domaći proizvođači i kupci, a radionice je podržalo i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana