Radio Drvar proslavlja 47 godina postojanja

Srna
Radio Drvar proslavlja 47 godina postojanja

DRVAR- Radio Drvar, jedini medij u Federaciji BiH (FBiH) koji cjelodnevni program emituje na srpskom jeziku, danas proslavlja 47 godina postojanja.

"Svjedočili smo o društvenim previranjima i burnim zbivanjima profesionalno i nepristrasno, što nas je, uprkos brojnim problemima, održalo", rekao je Srni direktor Radio Drvara Milovan Bjeljac.

On je napomenuo da se ovaj radio, danas jedini medij u ovoj opštini, prvi put oglasio početkom juna 1974. godine, te da je kao svjedok vremena i vjerodostojni hroničar zbivanja bio i ostao u službi vjernih slušalaca.

"Nije se štedjelo ni vremena, ni truda, a ni energije da Radio Drvar bude što bolji i da slušaocima približi teme iz života, da ih autentično i objektivno predstavi", naveo je Bjeljac, koji je i glavni i odgovorni urednik.

On je dodao da je u Radio Drvaru zaposleno četvoro radnika koji posao obavljaju predano i sa velikom ljubavlju. Bjeljac je rekao da je Radio, kao i većina medija, opterećen nezavidnom materijalnom situacijom, nemogućnošću zapošljavanja novinara, te niskim i neredovnim platama.

Prema njegovim riječima, Radio emituje 24 časa informativnog, obrazovnog, dokumentarnog, kulturnog, vjerskog, omladinskog, dječijeg, zabavnog, sportskog i humorističkog programa, nastojeći da zadovolji ukuse i potrebe svih uzrasta.

"Radio će i dalje objektivno informisati građane Drvara, ali i ostalih srpskih povratničkih opština - Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Istočnog Drvara", poručio je Bjeljac.

On je naveo da su u redakciju Radio Drvara, povodom 47 godina postojanja, stigle brojne čestitke zvaničnika i slušalaca.

"Čestitke su, između ostalih, uputili zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, delegati iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta i Aleksandar Štrbac, načelnici opština Drvar Dušica Runić, Glamoč Nebojša Radivojša i Bosanskog Grahova Uroš Đuran, Istočnog Drvara Milka Ivanković, kao i predsjednik opštinskog Vijeća Bosanskog Petrovca Nemanja Davidović", rekao je Bjeljac.

Opština Drvar je, povodom 27. jula, Dana opštine, raspisala konkurs za dodjelu priznanja za izuzetan doprinos u razvoju ove lokalne zajednice, a među kandidatima je i Radio Drvar kao pouzdan hroničar lokalnih zbivanja, a programski sadržaji su prilagođeni svim kategorijama stanovništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana