Putevi prohodni u regiji Birač, snijeg usporava saobraćaj

Srna
Putevi prohodni u regiji Birač, snijeg usporava saobraćaj

Zvornik - Saobraćaj na magistralnim i regionalnim putevima regije Birač odvija se bez zastoja, ali je zbog novog snijega otežano kretanje na prevojima Han Pogled, Crni vrh, te na dionici Šekovići-Kaštelj, saopšteno je danas iz Preduzeća "Zvornikputevi".

Snježna bljuzgavica otežava saobraćaj i na dionici puta od Milića prema Skelanima, gdje je visina snijega 30 centimetara.


Na prevoju Han Pogled visina snijega je 45 centimetara, sa temperaturom vazduha od minus pet stepeni Celzijusovih, dok visina snijega na Crnom vrhu iznosi 15, sa temperaturom od minus dva, a na Kaštelju 30 centimetara snijega i temperaturom vazduha od minus dva stepena Celzijusova.

Na prevojima duva vjetar i pravi smetove, zbog čega mehanizacija mora biti stalno prisutna.

Na ostalim putnim pravcima birčanske regije ima ugaženog snijega, pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i uslovima puta prilagođenu vožnju.

Sve ekipe "Zvornikputeva" su na terenu, čiste snijeg i posipaju abrazivni materijal.

Na većem dijelu putnih pravaca koje održavaju "Zvornikputevi" mogući su odroni.

Iz "Zvornikputeva" podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima i na mjestima gdje su mogući odroni.

Punktovi "Zvornikputeva" za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han Pogled, Karakaju i Bratuncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana