Put smrti kod Trebinja uzeo još jednog vrhunskog sportistu

Anita Janković
Put smrti kod Trebinja uzeo još jednog vrhunskog sportistu

Trebinje - Neizmjerna tuga parala je juče nebo nad Berkovićima gdje je sahranjen učenik trećeg razreda trebinjskog Centra srednjih škola Igor Pejović, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći nadomak Trebinja.

Ovaj sedamnaestogodišnjak bio je saputnik u vozilu "ford fokus" koji je udario u stub pored puta u mjestu Đasak kod Trebinja, u utorak oko 16 časova. Sa Pejovićem u automobilu bila su trojica njegovih prijatelja, maturanti Goran Manigoda, Milan Zubac i Ilija Skulić. Manigoda, koji je upravljao vozilom zadobio je lakše povrede, dok su Zubac i Sekulić teže povređeni. Nesreća se dogodila na samo pedesetak metara od mjesta gdje je prošle godine u gotovo isto vrijeme nastradala reprezentativka BiH u plivanju i maturantkinja Ana Čučković. U toj nesreći povrijeđeno je četvoro maturanata.

Kako nezvanično saznajemo, srednjoškolci su se velikom brzinom spuštali prema Trebinju, kada je mladi vozač izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stub. Od siline udara stub je odbačen 15 metara od mjesta na kom se nalazio, a automobil sa mladićima se prevrnuo na obližnjoj livadi u blizi crkve. Manigoda, koji se nalazio za volanom "ford fokusa", navodno je vozačku dozvolu dobio prije dva mjeseca. 

Doktor u trebinjskoj bolnici Stanko Buha rekao je da su povrijeđeni mladići van životne opasnosti i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno, uprkos teškim povredama.

- Jedan od mladića ima lakše povrede i smješten je na odjelu hirurgije, dok su druga dvojica na odjelu intenzivne njege. Jedan od njih ima teške povrede karlice, a drugi prelom rebara - rekao je Buha.

U trebinjskom Centru srednjih škola muk, tuga i nevjerica. U očima Igorovih školskih drugova ogledalo se beznađe, a maturanti, koji su se veselili završetku školovanja i proslavi mature, utihnuli su.

- U šoku smo, ne možemo da vjerujemo šta se dogodilo. Igor se, iako nije bio maturant veselio kao da i maturira, a evo nažalost, sad smo svi u crno zavijeni - rekao je kroz suze Igorov drugar koji nije želio da mu objavimo ime.

Direktor škole koju je Igor pohađao Vasiljko Škrivan za stradalog mladića ima samo riječi hvale.

- Znam da svi misle da su mladi momci kombinovali brzu vožnju sa alkoholom, ali Igor nije pio, bio je vrhunski sportista, dobar učenik, vrlo druželjubiv i omiljen u društvu. Imao je prijatelje među svim generacijama, od učenika prvih razreda, do maturanata - kaže Škrivan.  

Tuga, bol i razočarenje okovali su i Karate klub "Trebinje", čiji je Igor bio član čitavu deceniju.

- Došao je kao dječak sa sedam godina, stasao i odrastao uz nas. Bio je majstor karatea, imao je crni pojas, a ovog ljeta je trebalo da polaže za karate sudiju. Bio je jedan od najboljih takmičara u regiji Hercegovine, osvajač velikog broja medalja, uzoran sportista i krasno dijete - rekao je Igorov trener i predsjednik karate kluba "Trebinje" Dušan Vlatković, dodajući da je ova tragedija napravila ogromnu prazninu, ne samo u klubu nego i na sportskoj sceni Trebinja.

Prije tri godine Trebinje je izgubilo i vrhunskog plivača Leotara, maturanta Nemanju Mirdinja, koji je takođe život izgubio u saobraćajnoj nesreći.

Otkazane manifestacije

Sve manifestacije u Trebinju koje su srednjoškolci planirali da organizuju narednih dana otkazane su zbog ove tragične saobraćajke. Koncert orkestra Gimnazije "Jovan Dučić" i tradicionalna maturantska žurka u kafeu "Galerija" su takođe otkazani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana