Put oko sveta otvara festival amaterskog teatra u Laktašima

A. J. R.
Put oko sveta otvara festival amaterskog teatra u Laktašima

Laktaši - Stanovnike Laktaša, ali i sve one koji posjete ovu opštinu, očekuje vikend bogat kulturnim događajima u okviru tradicionalne manifestacije "Laktaško ljeto 2017".

U velikoj sali Doma kulture danas od 19.30 časova biće otvoren "12. internacionalni festival amaterskog teatra", koji će trajati do 25. juna.

- Festival će otvoriti premijera predstave "Put oko sveta", Branislava Nušića, u režiji Jovane Mirković, a u izvedbi dramskog studija "Daske" iz Laktaša - istakli su u Turističkoj organizaciji ove opštine.

Osim domaćina, u takmičarskom dijelu programa, na festivalu će učestvovati još šest pozorišnih grupa iz Novog Sada, Bijelog Polja, Siska, Niša, Kragujevca i Pala. U revijalnom dijelu učešće će uzeti i dječija pozorišna grupa iz Novog Grada.

- Predstave će biti igrane od 19 i 21 čas, a svake festivalske večeri, nakon odigranih predstava, biće održan okrugli sto koji će voditi glumica Narodnog pozorišta RS Radenka Ševa - istakli su organizatori.

Dodali su da će udruženje Slovenaca RS "Triglav" u subotu organizovati "8. Slovenski dan" u parku "Banje Slatina" u Slatini ispred petog paviljona sa početkom od 15 časova.

- Osim interesantnog kulturno-umjetničkog programa, u kojem će učestvovati domaća i gostujuća slovenačka kulturno-umjetnička društva, biće održana i izložba i prezentacija slovenačkih narodnih nošnji, rukotvorina i gastronomskih specijaliteta - naveli su u Turističkoj organizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana