Pušteni u saobraćaj asfaltirani putevi u Modriči tri i Riječanima

Srna
Pušteni u saobraćaj asfaltirani putevi u Modriči tri i Riječanima

Modriča - Načelnik Modriče Mladen Krekić večeras je pustio u saobraćaj novoasfaltirane puteve u modričkim naseljima Modriča tri i Riječani ukupne dužine 710 metara, koje su mještani i opština finansirali sa 89.445 KM.

Krekić je rekao da će asfaltirani dio Omladinske ulice unaprijediti život mještana Modriče tri, prigradskog naselja koje je formirano nakon odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Zajedno sa mještanima nastavićemo uređenje infrastrukture u svim mjesnim zajednicama na području opštine”, rekao je Krekić u naselju Modriča tri.

On je istakao da su do sada u Modriči realizovani brojni kapitalni infrastrukturni projekti koje su pola-pola finansirali mještani i lokalna uprava.

Predsjednik građevinskog odbora Boban Lazić rekao je da je asfaltirano 400 metara Omladinske ulice.

“Većina od 75 domaćinstava ove, i dijelova susjednih ulica, učestvovala je u finansiranju radova vrijednih 50.780 KM”, rekao je Lazić.

Predsjednik mjesne zajednice Modriča tri Boro Bijelić rekao je da će u ovoj godini biti asfaltirana i dionica od oko 200 metara Pionirske ulice.

“Do sada je asfaltirano oko 50 odsto od 11.500 metara ulica u Modriči tri”, rekao je Bijelić.

U Mjesnoj zajednici Riječani asfaltirano je 310 metara puta prema mjestu Simići.

Opština i mještani Simića, zaseoka na Trebavi, obezbijedli su 30.665 KM.

Na prostoru Modriče u ovoj godini je, prema podacima Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju, ugovoreno asfaltiranje devet puteva i sedam ulica ukupne dužine 4.210 metara.

Do sada su asfaltirana tri puta ukupne dužine 2.550 metara i pet ulica dužine 1.660 metara, rečeno je Srni u ovom Odjeljenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana