Puštena u saobraćaj dionica puta Bistrica – Podgrab

Srna
Puštena u saobraćaj dionica puta Bistrica – Podgrab

ISTOČNO SARAJEVO- U zoni Olimpijskog centra "Jahorina" danas je puštena u saobraćaj rekonstruisana dionica puta Bistrica-Podgrab dužine 2.400 metara, a vrijednost radova iznosila je 1,1 milion KM.

Ovu dionicu puta u saobraćaj su pustili vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskoj centra "Jahorina" Nedeljko Elek, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik Pala Boško Jugović.

Nešić je rekao da su i prilikom uvođenja izvođača u radove najavili da će ovaj put biti završen u rekordnom roku.

- Radove smo počeli 14. avgusta i završili smo ih u roku od 15 dana. To znači da u saradnji javnog preduzeća i domaćih firmi iz Republike Srpske, ako se dobro organizujemo, možemo i dobro da uradimo posao - rekao je Nešić.

On je istakao da je za Jahorinu i razvoj turizma bitna putna infrastruktura, te najavio da će preduzeće "Putevi Republike Srpske" rehabilitovati i put Jahorina-Pale, čime će ova dionica biti kompletirana, a Pale dodatno otvoriti za turiste.

Nešić je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci završena rekonstrukcija puta Trijanga-Jasik, što je jedna od kapitalnih investicija na području sarajevsko-romanijske regije, a da je preostalo još da se spoji Trebević sa Jasikom, čime će dodatno biti ojačan turizam u ovom dijelu Republike Srpske.

On je najavio da će do 1. oktobra biti završen i kružni tok u Lukavici, što ranije nije urađeno zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, kao i da su obezbijeđena sredstva za dva kružna toka na Palama, na kojima bi radovi trebalo da počnu prije kraja ove građevinske sezone.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je u kratkom roku ispunjeno obećanje i da je urađena savremena saobraćajnica, odnosno rehabilitacija postojećeg puta značajnog za razvoj turizma.

- Svi zajedno okupljeni možemo učiniti Jahorinu onakvom kakvu želimo i lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske, a u tome i "Putevi Republike Srpske" imaju bitnu ulogu - rekao je Vuković i podsjetio da postoje određene primjedbe turista kada je riječ o putnoj infrastrukturi od Pala do Jahorine i iz Podgraba prema Jahorini, ali da se ti problemi rješavaju.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek zahvalio je preduzećima "Putevi Republike Srpske" i "Prijedor putevi" što je ovaj put urađen u kratkom roku, te istakao da su javna preduzeća u Srpskoj postala nosilac razvoja i privrednih aktivnosti.

- Nikada nije bilo toliko turista ljeti kao u avgustu ove godine na Jahorini. Samo u jednom dan u imali smo više od 4.000 vožnji na našim ljetnim sadržajima. Traži se krevet više i zato smo htjeli da turisti ne osjete velike radove koji se trenutno izvode na Jahorini - rekao je Elek.

On je naveo da se nastoji pokrenuti privreda Srpske u ovim teškim vremenima pandemije.

- Sve ove investicije koje ulaže Vlada Republike Srpske, "Putevi", Olimpijski centar i lokalna zajednica bile su signal investitorima da dođu na Jahorinu, koja je trenutno najveće turističko gradilište na Balkanu. U ovom trenutku investira se više od 250 miliona maraka - rekao je Elek.

On je ukazao da je Olimpijski centar "Jahorina" za šest mjeseci imao tri miliona maraka dobiti, te ocijenio da slijede dobra vremena i za Jahorinu i lokalne zajednice.

Elek je najavio nove investicije i u opštini Trnovo i na Palama, te dodao da riječ o početku investicija u putnu infrastrukturu, što je preduslov za razvoj Jahorine, Pala i kompletnog Istočnog Sarajeva.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da ima razloga za zadovoljstvo i da olimpijska ljepotica može da se ponosi urađenim.

- Radovi su završeni u rekordnom roku i možemo mnogo toga još da uradimo prije zimske sezone - rekao je Jugović i dodao da je ljetna turistička sezona na Jahorini za svaku pohvalu i da je najuspješnija sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana