Pušten u saobraćaj rekonstruisani pružni prelaz

Srna
Foto: Srna

MODRIČA - U modričkoj mjesnoj zajednici Modriča Pet danas je pušten u saobraćaj rekonstruisani pružni prelaz i pristupni putevi za koje je opština iz lokalnog budžeta obezbijedila oko 40.000 KM.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović rekao je da je rekonstrukcijom prelaza preko pruge i uređenjem pristupnih puteva, koji su urađeni u saradnji sa "Željeznicama Republike Srpske", znatno povećana bezbjednost saobraćaja na ulazu u mjesnu zajednicu Modriča Pet i grad sa magistralnog puta Bijeljina - Doboj.

"Uređena putna komunikacija i bezbjedan pružni prelaz značajni su i za buduću poslovnu zonu, koja će se graditi na ovom prostoru", rekao je novinarima Radulović.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Modriča Pet Mile Purić rekao je da je uređenje pružnog prelaza i puta projekat od vitalnog značaja za ovo naselje i Modriču.

"Na ovom pružnom prelazu dva su sugrađanima izgubila život. Vjerujem da nakon uređenja ove komunikacije neće biti nesreća i gubitka ljudskih života", rekao je Purić.

Pružni prelaz je u nivou, bez branika i polubranika, proširen sa tri na sedam metara, asfaltirana je dionica za saobraćaj u dva smjera širine pet metara, te urađena vertikalna, a u narednom periodu biće urađena i horizontalna saobraćajna signalizacija.

Rekonstruisani pružni prelaz i put osveštali su sveštenici Hrama Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke u Modriči Pet, koji su blagoslovili buduće korisnike ove saobraćajnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana