Pušten u saobraćaj dio novoasfaltirane Posavske ulice u Modriči

Srna
Pušten u saobraćaj dio novoasfaltirane Posavske ulice u Modriči

Modriča - U mjesnoj zajednici Modriča tri večeras je svečano pušten u saobraćaj dio novoasfaltirane Posavske ulice u dužini od 335 metara, za koji su opština i mještani obezbjedili 50.573 KM.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da je Programom kapitalnih ulaganja u ovoj godini predviđeno asfaltiranje tri ulice, čime se nastavlja uređenje ovog prigradskog naselja koje je formirano nakon odbrambeno-otadžbinskog rata.

“U saradnji sa mještanima, u ovom naselju je do sada asfaltirano pola od gotovo 11.000 metara ulica, postavljena ulična rasvjeta, te završena vodovodna, kanalizaciona, elektro i telefonska mreža”, rekao je Krekić.

Član građevinskog odbora Luka Nedić rekao je da Modriča tri postaje urbano naselje.

“Uložili smo ogromna lična sredstva i trud u izgradnju novih domova, a uz podršku lokalne zajednice, mještani ovog naselja - prognanici iz više od 30 opština bivše Jugoslavije, završavaju uređenje infrastrukture”, istakao je Nedić.

Predsjednik mjesne zajednice Modriča tri Boro Bijelić rekao je da će u ovoj godini biti asfaltirano oko 1.000 metara ulica u ovoj mjesnoj zajednici.

“Plan je da se za naredne četiri godine završi asfatirane svih ulica u naselju koje ima 600 domaćinstava sa više od 2.000 stanovnika”, naveo je Bijelić.

Svečanom presijecanju trake, koje su obavili načelnik Krekić i djeca iz Posavske ulice, prethodio je moleban kojim su sveštenici Srpske pravoslavne crkve Maksim Ilić i Pero Tanasković blagoslovili put i sve putnike koji će koristiti ovu saobraćajnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana