PU Gradiška: Sankcionisano 35 vozača zbog korištenja mobilnog telefona tokom vožnje

Srna
Foto: Ilustracija

GRADIŠKA- Gradiška policija sankcionisala je 35 vozača koji su za vrijeme vožnje koristili mobilni telefon, među kojima šest vozača dvotočkaša.

Akcija pojačane kontrole vozača motocikla, lakih motocikla, mopeda, bicikla i korištenje mobilnog telefona za vrijeme vožnje provedena je juče na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška, saopšteno je iz ove uprave.

Ukupno su kontrolisana 133 učesnika u saobraćaja, a sankcionisana su 74 vozača ili 55,63 odsto. Po akcentu akcije sankcionisan je 41 vozač, a 33 vozača po drugim osnovama.

Pored vozača koji su koristili mobilni telefon tokom vožnje, sankcionisana su dva vozača jer nisu posjedovala dokument o poznavanju propisa o bezbjednosti saobraćaja odnosno važeću kategoriju, tri vozača koja za vrijeme vožnje nisu nosila zaštitnu kacigu i jedan vozač koji je upravljao vozilom prije nego što je na to stekao pravo.

Jedno lice je tokom akcije lišeno slobode zbog prisustva alkohola u organizmu.

Iz Policijske uprave Gradiška navode da će nastaviti sa sličnim aktivnostima radi podizanjem svijesti o bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Građanima je upućen apel da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima da bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana