PU Doboj: Devet požara evidentirano tokom dva dana

Srna
Foto: ILUSTRACIJA

DOBOJ- Policijska uprava Doboj evidentirala je devet požara sa velikom materijalnom štetom u kojima su povrijeđena dva lica.

U petrovskom naselju Karanovac izbio je požar na farmi pilića, pričinjena je veća materijalna šteta, a prilikom gašenja vatre vlasnik čiji su inicijali S.N. je zadobio opekotine i ukazana mu je ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.

U dobojskom naselju Kotorsko došlo je do požara u napuštenoj kući u vlasništvu lica čiji su inicijali R.H, izgorjelo je nisko rastinje u dvorištu i dio predulaza devastirane kuće, a povrijeđenih lica nije bilo. U derventskom mjestu Donji Višnjik lice M.Š, koje je zatečeno u šumi nepoznatog vlasnika, zadobilo je povrede prilikom gašenja požara i prevezeno u dobojsku bolnicu gdje je zadržano na liječenju. U Ulici cara Dušana u Doboju u napuštenim službenim prostorijama jednog privrednog društva izbio je požar u kojem nije bilo povrijeđenih lica. U dobojskom naselju Mala Bukovica izbio je požar u željezničkoj stanici "Rudanka".

Policiji su prijavljena i po dva požara na području Stanara i Modriče, u kojima su izgorjele veće povrišine šume i niskog rastinja. Policijska uprava Doboj apeluje na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala prilikom uređenja imanja čine na odgovoran način i na povrišinama koje mogu kontrolisati, a nakon spaljivanja da ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava nekontrolisanog gorenja i požara.

U većini slučajeva vatra se prenese na šumske komplekse uzrokujući veliku materijalnu štetu. Policijska uprava Doboj će u okviru svojih ovlašćenja preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozili živote i zdravlje ljudi i pričinili materijalnu štetu, dodaje se u saopštenju. U slučaju nekontrolisanog širenja vatre, potrebno je odmah obavijestiti vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana