PU Bijeljina: Tokom pojačane kontrole saobraćaja evidentirano 366 prekršaja

Srna
Foto: Ilustracija

BIJELjINA- Na području Policijske uprave Bijeljina protekle sedmice kontrolisan je 941 učesnik u saobraćaju od kojih je 366 sankcionisano, a 14 lišeno slobode, saopšteno je iz ove uprave.

U regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju poseban akcenat je bio na kontroli vozača pod dejstvom alkohola i opijata, kontroli vozača "dvotočkaša" i kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisana su i isključena iz saobraćaja 104 vozača, dok su četiri isključena zbog vožnje pod uticajem opijata, lijekova ili psihoaktivnih supstanci.

Kontrolisano je 39 vozača dvotočkaša od kojih je 13 sankcionisano, a zbog nekorištenja elemenata pasivne bezbjednosti sankcionisan je 241 učesnik u saobraćaju.

Policijska uprava Bijeljina nastaviće da sprovodi aktivnosti na bezbjednosti učesnika u saobraćaju, te apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredaba Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana