Prvi spiskovi korisnika sutra

V. K.
Prvi spiskovi korisnika sutra

Banjaluka - Preliminarni spisak korisnika pomoći kroz drugi potprojekat u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja trebalo bi da bude poznat sutra.

Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica RS Drago Vuleta kazao je da su specijalni timovi na terenu završili obilazak ugroženih porodica na osnovu čega će u Sarajevu prvostepena komisija da utvrdi prvi spisak korisnika.

- Za drugi potprojekat trebamo imati 780 korisnika, od čega po 250 Srba, Hrvata i Bošnjaka i još 30 porodica izbjeglih iz Hrvatske koji su ovdje i čija je lista već verifikovana, a nabavka bi trebalo da bude raspisana početkom juna - rekao je Vuleta i dodao da korisnici imaju pravo žalbe ukoliko smatraju da su oštećeni.

On je dodao da će liste biti poslate u sve gradove i opštine u BiH koji su obuhvaćeni ovim potprojektom da bi oni nezadovoljni mogli da ulože žalbe.

- Uglavnom uskoro bi trebalo da imamo i konačan spisak korisnika - rekao je Vuleta i dodao da će uskoro početi i da biraju korisnike za treći talas u okviru kojeg je predviđena gradnja 252 stana u Srpskoj za one najugroženije. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana