Protest mještana Jošanice kod Foče

R. Đ.
Protest mještana Jošanice kod Foče

Foča - Mještani Jošanice kod Foče zatražili su juče sa protesta da što prije bude sanirano klizište, koje je krajem januara odnijelo dio puta i oko 500 ljudi odsjeklo od ostatka opštine.

 

Saobraćaj na ovoj dionici je obustavljen zbog opasnosti da bi se put mogao odroniti u provaliju nad rijekom Drinom, a mještanima je ostavljen alternativni pravac preko Cvilina i Ustikoline koji je takođe u lošem stanju.

- Već četiri i po mjeseca ne možemo da prolazimo ovim putem, a opštinari nam svakodnevno pričaju da će radovi početi. Ako u roku od deset dana ne počnu radovi, najvjerovatnije ćemo blokirati puteve - kazao je mještanin Jošanice Srđan Matović i dodao da je najteže đacima koji moraju ići pješice kako bi stigli na nastavu.

Mještani kažu da su djeca na putu do škole izložena ogromnom riziku, jer se put svakog trenutka može obrušiti u provaliju. Pojedini roditelji odvoze djecu do škole i nazad.

- Vozim djecu tri puta dnevno, evo vidite i sami kakav je put. Nadam se da će nešto ubrzo biti riješeno - kaže Vera Šarović.

U opštini Foča kažu da su završili izradu projektne dokumentacije za saniranje klizišta.

- Naredne sedmice biće raspisan tender za izbor izvođača radova, a ta procedura će trajati mjesec. Nakon toga će početi sanacija puta i radovi će trajati 29 dana - rekla je načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Branka Salamadija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana