Protest drvoprerađivača u Sokocu: Bolji uslovi za preradu drveta ili radikalne mjere

Srna
Protest drvoprerađivača u Sokocu: Bolji uslovi za preradu drveta ili radikalne mjere

Sokolac - Drvoprerađivači sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije uputili su sa jučerašnjeg protesta na Sokocu zahtjeve predsjedniku i premijeru RS, resornim ministarstvima i generalnom direktoru preduzeća "Šume RS" da u naredna tri dana budu obezbijeđeni bolji uslovi za obezbjeđenje i raspodjelu šumskih drvnih sortimenata.

Oni su pozvali na odgovornost aktere dosadašnje poslovne politike u oblasti šumarstva, a u protivnom najavljuju radikalnije mjere.

Predsjednik Saveza udruženja drvoprerađivača ove dvije regije Brane Vitomir rekao je okupljenima na protestu na platou kod Sportske dvorane na Sokocu da "Šume" pri raspodjeli sortimenata prioritet treba da daju drvoprerađivačima sa područja 12 opština sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije, odakle sortimenti i potiču. Drvoprerađivači traže da bude utvrđena odgovornost menadžmenta "Šuma" zbog čijeg je neodgovornog djelovanja drvna industrija na tom području u haotičnom stanju. 

Drvoprerađivači iz ove opštine već su održali protest 13. aprila protiveći se izboru Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva "Romanija". Direktor "Šuma RS" Risto Marić rekao je juče da će za direktora "Romanije" biti imenovan Jovan Golijan, jer je Bulajić povukao kandidaturu na ovu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana