Promovisana monografija Lovačkog udruženja Mrakovica

Srna
Promovisana monografija Lovačkog udruženja Mrakovica

Prijedor - U prijedorskoj Gradskoj čitaonici večeras je promovisana monografija Lovačkog udruženja "Mrakovica" pod nazivom "Razvoj lovstva na području Prijedora 1906-2016", autora Zorana Semiza.

Riječ je o poznatom prijedorskom neuropsihijatru koji je autor više stručnih i naučnih radova, monografija i stručnih knjiga.

On za ovu monografiju kaže da je dugo pripremana budući da je trebalo prikupiti ogroman dokumentarni materijal koji ona sadrži u svojih 18 poglavlja.

"Ideja je potekla na osnovu saznanja u Muzeju Kozare da je lovačko udruženje osnovano 1906. godine, a da, iako postoji određena građa, ne postoji mjesto gdje bi ona bila prikupljena", naveo je Semiz.

On je dodao da i njemu kao lovcu dosta znači što je ovakva knjiga ugledala svjetlo dana.

"Lov je za mene više nego hobi i sa velikim zadovoljstvom sam posvetio dosta vremena prikupljanju građe za ovu knjigu", rekao je Semiz.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Mrakovica" Mladen Unijat istakao je da ova monografija znači puno ovom lovačkom udruženju, jer sadrži dosta arhivske građe koja opisuje stanje u lovstvu kroz čitav jedan vijek.

"Ova knjiga će dosta značiti našem mladom naraštaju i mladim lovcima koji će ovdje doći do značajnih saznanja za lakše postupanje u lovu, divljači i oružju, kao i svemu što im je potrebno iz oblasti lovstva", rekao je Unijat.

On je istakao da ovo udruženje broji 554 lovca, kao i da će se ova svečanost promocije monografije, povodom 110 godina lovstva u Prijedoru, završiti, nakon 15 godina, na obnovljenoj lovačkoj večeri. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana