Promovisana knjiga o pola vijeka Radija Republike Srpske

Srna
Promovisana knjiga o pola vijeka Radija Republike Srpske

Banjaluka - U Banjaluci je večeras promovisana knjiga "Radio - talas dug 50 godina", autora Bogdana Ristića, izdata povodom 50 godina postojanja Radija Republike Srpske.

Ristić je rekao novinarima prije promocije da je Radio Republike Srpske jedan od rijetkih medija u Srpskoj koji obilježava 50 godina postojanja i jedini medij koji je svojih pola vijeka sažeo u jednoj knjizi.


"U knjizi se pokušava približiti sve što je rađeno, kakvo je vrijeme bilo prije 50 godina, kakvi su tada bili zahtjevi, šta se mijenjalo u profesiji, kod novinara, kod urednika, šta se mijenjalo u društvenoj zajednici i kako su se mijenjali društevo-ekonomski odnosi", naveo je Ristić.

On je naglasio da će knjiga u prvom redu biti arhiva, jer nema sačuvane ključne arhive, a pojedini segmenti koje sadrži knjiga morali su da budu traženi iz više izvora.

"Dosta toga je urađeno i po sjećanjima ljudi koji su proveli 50, 30, 20 godina u ovom mediju. Sreća je da su još živi oni koji su radili u radiju od prvih dana njegovog osnivanja", rekao je Ristić.

Radio Republike Srpske osnovan je prije pola vijeka kao Radio Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana