Promocija prve slikovnice u Doboju čiji su autori djeca

Srna
Promocija prve slikovnice u Doboju čiji su autori djeca

Doboj - Prva slikovnica sa tekstovima i ilustracijama čiji su autori djeca nagrađena na konkursu "Ružno pače nije labud" predstavljena je u Narodnoj biblioteci u Doboju povodom Međunarodnog dana dječije knjige.

Direktor Narodne biblioteke Slavica Gostimirović rekla je večeras novinarima da je riječ o prvoj slikovnici djece - autora na ovom području.


Prema njenim riječima, slikovnica u izdanju dobojske Biblioteke sadrži šest nagrađenih likovno-literarnih radova po objavljenom konkursu.

Bibliotekar i priređivač slikovnice Ivana Bukejlović pojasnila je da je konkurs bio otvoren za učenike osnovnih škola sa dobojske regije i da je zadovoljna brojem prijavljenih radova.

U kategoriji učenika od prvog do petog razreda, prvo mjesto dodijeljeno je učenici četvrtog razreda dobojske Osnovne škole /OŠ/ "Sveti Sava" Sofiji Nedić, drugo mjesto Jeleni Blagojević, učenici četvrtog razreda OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj, dok je treće mjesto osvojila Anđela Jovanović učenica petog razreda iz iste škole.

U kategoriji učenika od šestog do devetog razreda, prvo mjesto dodijeljeno je učenici osmog razreda OŠ "Đura Jakšić" iz Majevca Ani Knežević, drugo mjesto učenici sedmog razreda OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj Sofiji Bukejlović, a u tu školu je otišla i treća nagrada, a osvojila je Milana Jović učenica šestog razreda.

Autorima objavljenih radova uručene su i nagrade sponzora, a iz dobojskog SNSD-a najavili su da će i u narednom periodu afirmisati i pomagati aktivnosti čiji su nosioci djeca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana