Projekat udruženja građana “C.E.Z.A.R.”: “Ekomotiva” čisti Srbac

D. J.
Projekat udruženja građana “C.E.Z.A.R.”: “Ekomotiva” čisti Srbac

SRBAC - Udruženje građana “C.E.Z.A.R.” iz Srpca pokrenulo je projekat “Ekomotiva”, u okviru kojeg će biti organizovano nekoliko ekoloških aktivnosti, a prva od njih bila je proljećno čišćenje užeg gradskog jezgra.

Izvršni direktor udruženja Tanja Šnjegota kaže da su akciju čišćenja nazvali “Eko objektiv”, a učestvovalo je oko 30 volontera.

- Naziv je simboličan jer ćemo upoređivati slike prije i poslije čišćenja, kako bismo ukazali građanima na potrebu ovakvih aktivnosti. Postavili smo i nekoliko novih kanti za smeće na lokacijama gdje ih ranije nije bilo - rekla je Šnjegota.

Podijeljeni su i platneni cekeri prolaznicima, po principu “plastična kesa za papirni ceker”, a biće organizovane i radionice reciklaže.

- Adaptiraćemo i zeleni kutak u prostorijama našeg udruženja, a projekat će biti okončan planinarskim pohodom na vrh Motajice - dodala je Šnjegota.

Učenica sedmog razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Tijana Blagić kaže da je učestvovala u akciji kako bi dala primjer sugrađanima da se treba više angažovati na zaštiti životne okoline.

 - Nisam znala koliko se otpada može naći na javnim površinama i drago mi je što sam pomogla da Srbac izgleda urednije - rekla je ona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana