Projekat Pomoć za samopomoć u Prijedoru: Naknadnim usavršavanjem lakše do radnog mjesta

S. Ta.
Projekat Pomoć za samopomoć u Prijedoru: Naknadnim usavršavanjem lakše do radnog mjesta

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je juče sertifikate za osam korisnika programa "Pomoć za samopomoć", koji su u proteklih šest mjeseci naknadnim usavršavanjem kod poslodavaca stekli kvalifikacije koje će im pomoći da lakše dođu do posla.

Riječ je o nezaposlenim licima od 18 do 35 godina starosti, koja su radila kod šest poslodavaca i koja su nakon obuke ostala da rade kod tih poslodavaca.

Pavić je podsjetio da je ovo peta godina da Prijedor, u saradnji sa njemačkom fondacijom "Krila nade" i Udruženjem "Progres" iz Sarajeva, vodi akciju podsticanja zapošljavanja mladih, gdje se mladi prekvalifikuju ili obučavaju za zanimanja koja su potrebna tim poslodavcima.

- Na ovaj način se već zaposlilo 50 ljudi u prethodnom periodu, a više od 80 odsto ostalo je da radi kod tih poslodavaca - naveo je Pavić i dodao da ovaj projekat sufinansira grad sa po 4.800 evra, odnosno 9.600 KM.

Predstavnik Udruženja "Progres" iz Sarajeva Elvir Čaušević naglasio je da je cilj ovog projekta, koji se realizuje u devet regiona u BiH, da se mladima omogući što veća konkurentnost na tržištu rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana