Projekat „Dobri potomci su dobri preci“, predstavljen i u Gacku

M. L.
Projekat „Dobri potomci su dobri preci“, predstavljen i u Gacku

GACKO - Predavanjima širom Srpske i FBiH profesori banjalučkog Filozofskog fakulteta nastoje ukazati na potrebu zaštite kulturnog nasljeđa srpskog naroda u BiH, a priliku da ih slušaju večeras su imali stanovnici Gacka.

Predavanja se održavaju u okviru projekta „Dobri potomci su dobri preci“ koji Filozofski fakultet u Banjaluci realizuje uz podršku vojvođanskog Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Organizaciju u Gacku pomogli su tamošnja Narodna biblioteka i SPKD „Prosvjeta“ Gacko, a predavači su bili profesori Tanja Stanković-Janković, Slaviša Jenjić i Borivoje Milošević.

Tokom predavanja predstavili su Filozofski fakultet u Banjaluci, a bilo je riječi i o upoznavanju znamenitosti Srpske kroz realizaciju projektne nastave i kulturi sjećanja

- Ovaj projekat podrazumijeva održavanje predavanja iz oblasti istorije, pedagogije i psihologije, a sve sa ciljem da se kod ljudi razvije osjećaj za nacionalni identitet - rekao je profesor istorije Boško Branković koji je rukovodilac i jedan od predavača u okviru projekta „Dobri potomci su dobri preci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana