Produžen rok za izdavanje licenci za vozače

Srna
Produžen rok za izdavanje licenci za vozače

Sarajevo - Savjet ministara BiH odlučio je danas da do 15. oktobra bude produžen rok za okončanje postupka izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica za vozače, koji je u nadležnosti Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Prema ranijoj odluci, rok za okončanje tog postupka bio je 15. april.

Iz Savjeta ministara BiH saopšteno je da je na sjednici, na prijedlog ministra komunikacija i transporta BiH, razmatrana problematika primjene Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacionih kartica za vozače.

Savjet ministara BiH je, na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, utvrdio Prijedlog protokola o upravljanju nanosom, uz okvirni sporazum o slivu rijeke Save, kojim se unapređuje regionalna saradnja u ovoj oblasti.

Ovim protokolom BiH, Srbija, Hrvatska i Slovenija regulišu procedure zajedničke saradnje u vezi s održivim upravljanjem nanosom radi zaštite vodnog i režima nanosa u slivu rijeke Save, te uspostavljanja i unapređenja plovidbe i održavanje plovnih dijelova rijeke Save i njenih pritoka. 

BiH, Srbija, Hrvatska i Slovenija izradiće, kako se navodi, zajednički plan upravljana nanosom u slivu rijeke Save.

Savjet ministara BiH usvojio je informaciju Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH o aktivnostima u okviru CEFTA Pododbora za poljoprivredu, uključujući sanitarna i fitosanitarna pitanja /SPS/ u 2014. godini.

Zaduženo je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH da, u saradnji sa članovima Radne grupe za poljoprivredu i SPS u BiH, nastavi planirati, provoditi i koordinisati aktivnosti predviđene godišnjim Programom rada CEFTA Pododbora za poljoprivredu, uključujući sanitarna i fitosanitarna pitanja.

Savjet ministara BiH privremeno je ovlastilo Nedžiba Delića za obavljanje svih administrativnih i finansijskih poslova koordinatora za reformu javne uprave pri Kancelariji predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, da bi ova kancelarija mogla nesmetano raditi i izvršavati zakonom predviđene obaveze do okončanja procedure imenovanja koordinatora za reformu javne uprave.

Privremeno ovlaštenje dato je nakon odlaska ranijeg koordinatora Semihe Borovac na ministarsku poziciju, kao i činjenice da nije popunjeno mjesto zamjenika koordinatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana