Prnjavorska ekipa „Fortuna oil“ pobjednik turnira uličnoj košarci u Modriči

Srna
Prnjavorska ekipa „Fortuna oil“ pobjednik turnira uličnoj košarci u Modriči

MODRIČA - Ekipa „Fortuna oil“ iz Prnjavora pobjednik je turnira u uličnoj košarci tri na tri koji je održan u Modriči.

Prnjavorčani su sinoć u finalu savladali tim „Džet set“ iz Doboja rezultatom 21:16.

Na dvodnevnom turniru, održanom po pravilima FIBA i u okviru manifestacije „Modričko ljeto“, učestvovalo je 17 seniorskih i 10 juniorskih ekipa iz Republike Srpske i FBiH.

Za najboljeg iigrača turnira, održanog na Trgu Milana Jelića, proglašen je Aleksandar Petrović, član pobjedničkog tima.

U konkurenciji juniora prvo mjesto pripalo je ekipi „Korona kafe“ iz Doboja, koja je rezultatom 19:13 savladala domaći tim „Grafički studio Modriča“.

Pehar i novčane nagrade pobjedniku turnira, koji je nastupio u sastavu Ognjen Blagojević, Aleksandar Petrović, Dejan Jovanović i Marko Miletić, uručio je predstavnik generalnog sponzora „Mediko plus“ iz Modriče Borislav Vranješ, a prelazni pehar Mladen Milotić, zamjenik načelnika opštine, pokrovitelja takmičenja.

Organizator turnira Sergej Pavlović rekao je da je takmičenje pratilo nekoliko stotina građana Modriče i okolnih opština.

-Na turniru su učestvovale najjače ekipe iz BiH, koje su prikazale vrhunsku košarku -, rekao je Pavlović i dodao da od FIBA očekuje pozitivnu ocjenu za organizaciju turnira, koji bi od naredne godine trebao biti međunarodnog karaktera.

Zamjenik načelnika opštine Modriče Mladen Milotić rekao je na zatvaranju turnira da je takmičenje organizovano dobro, a prisustvo velikog broja ekipa i posjetilaca pokazalo da su Modričani tradicionalno dobri domaćini sportistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana