Prnjavor: Završena akcija prikupljanja PET ambalaže

Srna
Prnjavor: Završena akcija prikupljanja PET ambalaže

Prnjavor - Prikupljanjem PET ambalaže na 11 lokacija na području opštine, u Prnjavoru je danas, u okviru međunarodne akcije "Očistimo Zemlju za jedan dan", obilježen 22. april - Dan planete Zemlje.

Akciju su sproveli članovi Planinarskog društva "Korak više" iz Prnjavora u saradnji sa Udruženjem agronoma i turizmologa Republike Srpske "RADA" i Osnovnom školom /OŠ/ "Branko Ćopić".


Pedagog u ovoj školi Jelena Radivojević Stupar kaže da se 200 učenika odazvalo pozivu da volonterski učestvuju u prikupljanju PET ambalaže.

Učenici OŠ "Branko Ćopić" od 2012. godine prikupili su više od šest tona PET ambalaže, a novac od prodaje iskorišten je za nabavku sredstava i pomagala u nastavi.

Stuparova je podsjetila da je cijeli april u ovoj školi posvećen planeti Zemlji, te da je u toku realizacija ekološkog projekta "Danas za sutra" podržanog grantom fonda Otvoreno društvo BiH.

"Danas smo kod škole u gradu i kod područne škole u Štrpcima posadili 30 sadnica voća, a počeli smo i sadnju pokaznih povrtnjaka da bi učenici na nastavi biologije i poznavanja prirode na praktičnim primjerima mogli da vide kako izgledaju pojedine vrste povrća i voća. Posadili smo i oko 200 sadnica cvijeća i ukrasnog bilja", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana