Prnjavor: Za kružnu raskrsnicu na Vijaci 815.000 KM

Agencije
Prnjavor: Za kružnu raskrsnicu na Vijaci 815.000 KM

PRNjAVOR - U prnjavorskom prigradskom naselju Vijaka danas je počela izgradnja kružnog toka u vrijednosti 815.000 KM, čemu su prisustvovali vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Nešić je rekao novinarima da se kružna raskrsnica gradi na ukrštanju puteva Prnjavor-Derventa i Prnjavor-Stanari-Srbac, sa dijelom izmještanja puta iz pravca Dervente u dužini od 238 metara.

"Na taj način dobićemo savremenu saobraćajnicu čija je vrijednost 815.000 KM. Sve radove ćemo izvršiti u roku od predviđenih 90 dana i tako stvoriti uslove za bezbjedniji, lakši i brži saobraćaj", kaže Nešić.

On je dodao da "Putevi Republike Srpske" na ovaj način najavljuju veliku građevinsku sezonu koju će tokom ove godine pokrenuti u cijeloj Republici Srpskoj.

Tomaš je podsjetio da je prije godinu dana sa "Putevima Republike Srpske" potpisan ugovor o zajedničkoj izgradnji ove kružne raskrsnice.

"Opština je trebala da riješi imovinsko-pravne odnose i izradi projektnu dokumentaciju, a `Putevi Republike Srpske` će biti investitori projekta", pojasnio je Tomaš.

On je napomenuo da je ovo četvrti veći zajednički projekat opštine Prnjavor sa "Putevima Republike Srpske".

"Prije nešto više od tri godine zajedno smo otvorili most u Kulašima, nakon toga smo završili kružni tok na samom ulazu u grad i Ulicu Vlade Vinčića", rekao je Tomaš.

Izvođač radova na kružnoj raskrsnici na Vijaci je preduzeće "MG mind" iz Mrkonjić Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana