Prnjavor: Tužba Gradipa neosnovana

C. M.
Prnjavor: Tužba Gradipa neosnovana

Prnjavor - Tužba koju je prnjavorska građevinska firma "Gradip" podnijela protiv opštine Prnjavor u vezi sa prodajom zemljišta na kojem se nalazi Muzička škola je neosnovana i za drugu licitaciju na kojoj je plac kupilo preduzeće "Kusić putevi" nije bilo pravnih prepreka.

Rekao je to u srijedu pomoćnik pravobranioca RS Borislav Jeličić na vanrednoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, održanoj na zahtjev odbornika SNSD-a. Odbornici su razmatrali informaciju o prodaji nepokretnosti u opštinskom vlasništvu na licitacijama, a glavne teme su bile prodaja zgrade i zemljišta Muzičke škole i placa Crvenog krsta.

- "Gradip" tužbom traži 36.000 KM na osnovu povrata kaucije i 33.000 za naknadu štete koja u činjeničnom osnovu tužbe nije konkretno navedena - istakao je Jeličić.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u prnjavorskom parlamentu Goran Zemun istakao je da su željeli da bude raščišćeno šta se dešavalo sa prodajom zemljišta na kojem se nalazi Muzička škola.

- Pitanje je zašto je poništena licitacija na kojoj je "Gradip" ponudio 880.000 KM više od "Kusić puteva" - kazao je Zemun.

Sa izvršnim direktorom "Gradipa" Milanom Bijelićem juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana