Prnjavor: Šest udruženja dobilo opštinske prostorije na korištenje

Srna
Foto: Fejsbuk

PRNjAVOR - Šest udruženja koja djeluju na području opštine Prnjavor dobila su danas na korištenje opštinske prostorije u objektu u glavnoj ulici u gradu.

Načelnik opštine Darko Tomaš održao je sastanak i potpisao ugovore o korištenju ovih prostorija sa predstavnicima Udruženja slijepih i slabovidih lica, Udruženja žena "Tkanica", Opštinske organizacije SUBNOR-a, Udruženja "Romska djevojka - Romani ćej, Udruženja pčelara "Bagrem" i Udruženje roditelja sa četvoro i više djece "Četiri plus".

Tomaš je rekao novinarima da na području lokalne zajednice djeluje dosta udruženja i nevladinih organizacija, ali da je ovih šest najaktivnije, a nedostajao im je adekvatan prostor za rad, te im je na ovaj način trajno riješen problem radnog prostora.

"Očekujemo i dalje dobru saradnju i što više uspješno realizovanih projekata", rekao je Tomaš.

Predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica Goran Vasić kaže da su prostorije koje su dobili uslovnije i veće od onih koje su ranije koristili.

"Na ovaj način naše udruženje, koje broji 40 članova, moći će bolje organizovati svoj rad, organizovaćemo češća druženja članstva, zajednički raditi na projektima i sprovoditi edukacije", rekao je Vasić.

U Udruženju žena "Tkanica" istakli su da u svom radu na očuvanju tradicije uvijek imaju podršku lokalne zajednice, ali i da očekuju da će sa novim prostorijama doći i do omasovljenja članstva.

"Trenutno na izradi ručnih radova imamo angažovano 10 žena, iako je zainteresovanost mnogo veća. Sada kada imamo prostorije u centru grada vjerujem da će nam se priključiti još sugrađanki", rekla je predsjednik Udruženja Ljubica Moravac.

Iz Udruženja "Romani ćej" podsjećaju da godišnje realizuju više od pet projekata i više od 20 akcija.

"Kroz naše radionice i različite edukacije prođe više od 300 korisnika, kako Roma tako i pripadnika svih drugih marginalizovanih grupa", pojasnila je predsjednik ovog udruženja Snježana Mirković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana