Prnjavor: Restriktivne mjere produžene do 27. aprila

Srna
Prnjavor: Restriktivne mjere produžene do 27. aprila

PRNjAVOR - Sve restriktivne mjere uvedene zbog epidemije virusa korona na području opštine Prnjavor produžene su do 27. aprila, rekao je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

On je nakon današnje sjednice Štaba istakao da u proteklim danima nije urodio plodom apel stanovništvu da se ne okupljaju u većim grupama na izletištima i drugim lokacijama zbog čega će do utorka, 21. aprila, u potpunosti biti zabranjen pristup akumulacionom jezeru Drenova.

"I dalje ostaje na snazi zabrana okupljanja na javnim mjestima više od tri lica, a nadležni kontrolni organi obavljaće pojačane kontrole ostalih izletišta, poput planine Ljubić, rijeke Ukrine, parkova, školskih igrališta i drugih lokaliteta na kojima je primijećeno okupljanje građana", rekao je Tomaš.

Sa današnje sjednice upućen je prijedlog Republičkom štabu za vanredne situacije da se razmotri mogućnost produženja važenja vozačkih dozvola i potvrda o registracija vozila za lica koja se trenutno nalaze van BiH.

"Na ovaj način pomogli bismo našim građanima koji se nalaze u inostranstvu, a zbog karantina ili drugih okolnosti ne mogu doći u BiH i sami riješiti taj problem", rekao je Tomaš.

On je savjetovao građane u inostranstvu da se za produženje pasoša obrate ambasadi BiH u zemlji u kojoj se nalaze. Na području opštine Prnjavor nema novooboljelih lica od virusa korona, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 120 osoba.

Tokom proteklog vikenda jedno lice ženskog pola stavljeno je u karantin u hotelu "Nacional", koji je namijenjen za osjetljive kategorije stanovništva.

Od ranije su aktivni karantini u Sportskom rekreacionom centru "Borik" i Sportskoj dvorani "Sloga".

Službenici Policijske stanice Prnjavor u proteklih 24 časa sankcionisali su osam lica zbog nepoštovanja mjera zabrane kretanja, a opštinska komunalna inspekcija kontrolisala je 18 lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji, pri čemu je ustanovljeno da nije bilo kršenja propisanih mjera.

Opštinski štab za vanredne situacije ponovio je apel stanovništvu da poštuju propisane mjere kako bi spriječili mogućnost daljeg širenja virusa i povećanje broja oboljelih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana